Menu Sluiten

Zwembad De Lansingh

In 1959 is het zwembad De Lansingh geopend; de eerste grote voorziening in Krimpen na de opening van de brug één jaar eerder. Het maakte wel duidelijk dat er in Krimpen grootse dingen stonden te gebeuren.

Vanaf de eerste dag was dit openluchtbad met grote lig- en speelweide een succes. Met gemak werd ieder jaar al halverwege het seizoen de 100.000-ste bezoeker verwelkomd. Natuurlijk kon het onverwarmde water bij de opening van het seizoen in mei nog behoorlijk koud zijn, maar in de zomer was het aangenaam toeven. Ter gelegenheid van de tentoonstelling van de HKK over de jaren zestig omschreef een trouwe bezoekster het als volgt:

“Wat mij bijgebleven is (buiten het heerlijke zwemmen) zijn de groepen vrienden, handdoeken bij elkaar, transistorradio aan (niet te hard) en maar hangen. Het winkeltje bij het ondiepe bad met zijn chips en een apart blauw balletje zout erin. Heerlijk. Het badmeesterhuisje waar je scherp in de gaten gehouden werd. Niet te dicht achter elkaar van de duikplank springen….. Niet van de brug springen (toch proberen). Niet aan de brug hangen. Je eerste kusje en eerste vriendje. Heerlijke tijd”

Zwemplezier (foto genomen in 1959 kort na de opening)