Kaartje voor toneel

In de IJssel en lekstreek publiceerde de leden van de HKK vooraf aan de tentoonstelling diverse stukjes over de 60’ger jaren.
tekst: A.liedorp/ foto: L.Liedorp
  IJssel- en Lekstreek  25 augustus 2010

April 1968 : burgermeester mr. L.C.A. Lepelaars koopt het eerste kaartje op het bespreekbureau in het raadhuis van enkele toneelspelers uit de Rotterdamse Schouwburg die speciaal voor die gelegenheid naar Krimpen waren gekomen. Wie herkent de artiesten op de foto, wie kan er nog meer vertellen over het bespreekbureau?   

 

foto: L.L.Liedorp

Naar de Schouwburg

KRIMPEN – De opening van de Algerabrug in 1959 betekende het einde van het – relatieve – isolement van Krimpen. Hoe nostalgisch men ook kan terugkijken op het overvaren met de pont, het betekende toch altijd oponthoud, dus een extra hindernis. Met de auto moest men soms achter aansluiten in een lange file die stond te wachten om naar de overkant te komen. Met het openbaar vervoer kon men pas aan de overkant op de bus stappen (bus 34 van de RET), die zich al slingerend over de dijk naar Rotterdam begaf. Met de Algerabrug is het centrum van Rotterdam veel dichterbij gekomen. In Krimpen kon men op de bus stappen en was men binnen het half uur op de Lijnbaan. Het was nu veel makkelijker niet alleen om daar te winkelen maar ook om daar uit te gaan. Naar de bioscoop, de Schouwburg , het Luxortheater of de Doelen. In Krimpen ontstonden er ideeën om het uitgaan nog makkelijker te maken. Wat zou het mooi zijn als men van tevoren al een kaartje kon kopen zodat men zeker was van zijn of haar plaats. In 1968 was het zover, toen werd op het raadhuis een bespreekbureau geopend.