Menu Sluiten

januari 2020

23 januari 2020 @ 14:00 - 16:00
EUR40,00

Historisch Ontmoetingspunt Ouderkerk en SCO Ouderkerk organiseren binnenkort de cursus Op zoek naar je voorouders op internet. Onder leiding van een medewerker van Streekarchief Midden-Holland leert u de voornaamste websites voor uw onderzoek kennen en krijgt u tips over de zoekmogelijkheden op deze sites.

februari 2020

6 februari 2020 @ 14:00 - 16:00

Workshop Impact meten

10 februari 2020 @ 13:30 - 16:00
Het Meisjeshuis, Oude Delft 116
Delft, Nederland
Gratis

Met erfgoed een leven verrijken, meer bewustzijn creëren van de historische omgeving, of eenzaamheid bij ouderen tegengaan: in de erfgoedsector willen we graag impact hebben met onze activiteiten. Maar hoe weet je hoeveel effect je hebt? Meld je nu aan voor de workshop Impact meten op 10 februari. Inschrijven vóór 3 februari a.s.

Meer weten »

Schaatsen van toen en nu

19 februari 2020 @ 14:00 - 16:00
De Zwaan, Kerkweg 2
Berkenwoude,
EUR4,00

Wim van Herk uit Lekkerkerk d houdt een presentatie over schaatsen van toen en nu. Na de pauze vertoont hij een mooie film.

Presentatie historische kleding

20 februari 2020 @ 09:45 - 12:00
dorpshuis De Schouw, Lopik, M.A.A. Schakelplein 6
Lopik, Nederland
EUR4,00

Presentatie van historische kleding uit de streek in dorpshuis De Schouw in Lopik. Het gaat om boezeroenen, jaks, rokken, kousen, borstrokken enz. Aanwezigen horen alles over de stoffen, technieken en benamingen van kledingstukken en waarvoor het diende. Georganiseerd door De Blikvangers. Aanvang is 9.45 uur en de entree bedraagt 4 euro.

20 februari 2020 @ 14:00 - 16:00

maart 2020

Lezing over Joodse familie in Ouderkerk

13 maart 2020 @ 20:00 - 22:00
De Drie Maenen, Abelenlaan 1a
Ouderkerk aan den IJssel, Nederland
Gratis

Elsemarije Meijer houdt vrijdag 13 maart een lezing in de Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel net als titel: 'Als een ooievaar op het dak van de Dorpskerk, over de Joodse familie van Blankenstein in Ouderkerk'. Meijer deed onderzoek naar de familie Van Blankenstein, die 100 jaar lang een slagerij in Ouderkerk had. Twee leden van de familie zaten in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken in Ouderkerk. Na de pauze zullen Nico Holdermans, Aagje Lingen en Arie Jan Meijer vertellen…

GECANCELD: Algemene Ledenvergadering 2020

18 maart 2020 @ 20:00 - 22:00
Streekmuseum Krimpenerwaard

De ALV 2020 in het Streekmuseum gaat vanwege het Coronavirus niet door. Een nieuwe datum wordt bekendgemaakt als dat gezien de omstandigheden weer verantwoord is.

Lezing over DCV

24 maart 2020 @ 20:00 - 22:00
Streekmuseum Krimpenerwaard
Gratis

Oud-voorzitter Siemen de Wilde houdt dinsdag 24 maart in het Streekmuseum Krimpenerwaard een lezing over DCV. De geschiedenis van deze roemruchte Krimpense voetbalclub, waar ooit icoon Rinus Terlouw speelde maar die ook geteisterd werd door tegenslag (zoals het afbranden van het clubhuis) wordt door De Wilde met veel passie verteld. De lezing begint om 20.00 uur.

oktober 2020

Historisch Café Krimpen aan de Lek

2 oktober 2020 @ 14:00 - 16:00
Cultuurhuis Krimpen aan de Lek, De Markt 201
Krimpen aan de Lek, 2931EC Nederland
Gratis

In de bibliotheek van Krimpen aan de Lek (gevestigd in het Cultuurhuis) is vrijdag 2 oktober om 14.00 uur een nieuwe editie van het Historisch Café. Leden van de historische vereniging Crempene zitten aan de leestafel. Bezoekers die vragen hebben of iets willen laten zien kunnen langskomen. In oktober is ook een tentoonstelling over de scholen van Krimpen aan de Lek te zien in de HOP.

+ Exporteer Evenementen