Menu Sluiten

#1 Struikelstenen – Over het leven van dhr. Engelse (IJsseldijk 338-340)

   

In deze eerste aflevering verdiepen Frank en Silvan zich in het leven van de heer Engelse. De heer Cornelis Albertus Pieter Engelse was een graag gezien en markant Krimpenaar. Maar aan zijn leven kwam in de Tweede Wereldoorlog een plotseling eind.

Ben van Veen verdiept zich als sinds de jaren ’90 in het leven van de Krimpense oorlogsslachtoffers; wat heeft hij ontdekt? Mevrouw Jeannette Ephraïm (op de foto links), de huidige bewoonster van de voormalige woning van de familie Engelse, vertelt wat die geschiedenis met haar doet. En hoe kijkt mevrouw Hilga Schuurbiers (op de foto rechts) naar de struikelsteen die vorig jaar ter nagedachtenis aan haar opa is gelegd op het adres IJsseldijk 338-340?

Wilt u na het luisteren van de podcast meer te weten komen over de Krimpense oorlogsslachtoffers? Download dan het boekje ‘Krimpenaren’ op https://www.krimpenaandenijssel.nl/KRY/struikelstenen/Fietsroutes-Documenten/Boekje-Krimpenaren-beknopte-biografieen.pdf

Een inkijk in het leven van de familie Engelse krijgt u op https://www.krimpeninbeeld.nl/collectie-engelse/. Hier vindt u foto’s uit het familiearchief van de familie Engelse, waaronder meerdere foto’s gemaakt door de heer Engelse zelf.

Met medewerking van Aleida Heuvelman, Silvan Bruinstroop, Frank Druijff en Robert Kaan (montage en muziek)